ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ (projects)Δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας (30/08/2011) με οδηγίες για τη διδασκαλία της Ερευνητικής Εργασίας της Α΄ τάξης Γενικού Λυκείου, Πατήστε εδώ

Διευκρινίσεις σχετικά με την αξιολόγηση της Ερευνητικής εργασίας το πρώτο τετράμηνο του σχολικού έτους 2011-2012, σύμφωνα με την με αρ. πρωτ. 97364/Γ2/30-08-2011 εγκύκλιο (ενότητα 9). Πατήστε

 120125_aksiologisi_ereunitikis_ergasias11_12_

 


ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ

Οδηγίες  για τις ερευνητικές εργασίες της Α’ Λυκείου θα βρείτε στο Ψηφιακό Σχολείο του Υπουργείου Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.  Ο οδηγός για την Καινοτομία των Ερευνητικών Εργασιών στο Νέο Λύκειο αποτελείται από δύο μέρη:

Στο Πρώτο Μέρος του Οδηγού, όπου οι εκπαιδευτικοί ενημερώνονται με συνοπτικό τρόπο και σχετικά παραδείγματα για την «παιδαγωγική φιλοσοφία» των Ερευνητικών Εργασιών,  για τις διαδικασίες μέσα από τις οποίες θα καθοριστούν τα διεπιστημονικά θέματά τους, οι εναλλακτικοί τρόποι επιμερισμού των θεμάτων και η ανάθεση των υπο-θεμάτων στις μαθητικές ομάδες, οι τρόποι συνεργασίας των ομάδων και οι τρόποι εποπτείας των ομάδων. Τέλος, ενημερώνονται για τα κριτήρια και τις διαδικασίες αξιολόγησης των συλλογικών Ερευνητικών Εργασιών και της ατομικής συμβολής των μαθητών στο συλλογικό έργο.

Για να δείτε το βιβλίο του εκπαιδευτικού με τα κεφάλαια που περιλαμβάνει καθώς και υλικό επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών πατήστε, Project- Βιβλίο Καθηγητή 1Στο Δεύτερο Μέρος του Οδηγού παρατίθενται εννέα διεπιστημονικές Ερευνητικές Εργασίες, προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να κατανοήσουν καλύτερα τις διαδικασίες διαμόρφωσης διεπιστημονικών θεμάτων και τις μεθόδους διερεύνησής τους μέσα από εναλλακτικές μορφές οργάνωσης της ομαδικής (συν-)εργασίας.

Για για να δείτε το βιβλίο του εκπαιδευτικού πατήστε, Project- Βιβλίο καθηγητή 2-παραδείγματαΑν υπάρχει πρόβλημα με τη σύνδεση πατήστε http://digitalschool.minedu.gov.gr/index.php

Στον πίνακα με τα Ψηφιακά Μαθήματα, πατήστε Γενικό Λύκειο, στη συνέχεια Α’ Λυκείου και τέλος Ερευνητικές εργασίες (project A’ Γενικού λυκείου-Γενικής Παιδείας.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ 

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Πατήστε παρακάτω για να συνδεθείτε με την ιστοσελίδα του σχολείου και να δείτε εργασίες σε μορφή power point σχετικές με τα παρακάτω θέματα.

Το κρασί

Ρατσισμός

Γενετική

Η γυναίκα στην Ανατολή και τη Δύση

Νερό

Κλιματικές Αλλαγές

Ενέργεια στο Σπίτι

Η γυναίκα στην Αρχαία Ελλάδα

4ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Έκθεση ερευνητικής εργασίας »Κινηματογράφος».  Πατήστε εδώ.

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ

Ρύπανση

Ο Όλυμπος

Ολυμπιακά αγωνίσματα

Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία

Γιατροί χωρίς σύνορα

Δυσλεξία και μάθηση

Αθλητισμός και doping

Νευρική ανορεξία και παχυσαρκία

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s